Verhalen

Het Mesdagkliniekmuseum wil proberen om het specifieke “Mesdagverleden“ toegankelijk te maken en te bewaren voor het nageslacht.

De voor die tijd unieke methode van behandelen van patiënten in de dr. S. van Mesdagkliniek (via psychotherapie en sociotherapeutische interventies) kon rekenen op belangstelling van behandelaars van ver buiten onze landsgrenzen. Zet een paar oud medewerkers van de kliniek bij elkaar en dan volgen de verhalen vanzelf gevolgd door de opmerking “dit zouden we eigenlijk op moeten schrijven”. Nou doe dat dus maar of vertel het nog eens en laat ons het schrijfwerk doen.

Om deze Mesdag verhalen via deze site weer te kunnen doorgeven zijn wij daarom benieuwd naar uw ervaringen als oud Mesdagmedewerker. We gaan dit naar de hand van enkele thema’s proberen los te weken.

Graag komen wij dan ook in contact met medewerkers die nog iets kunnen vertellen over het werkbezoek van de toenmalige koningin Beatrix. Tot één dag voor haar bezoek was dit een zeer goed bewaard geheim. Wel was het iedereen opgevallen dat de schoonmakers van de firma Albatros het wel heel erg druk hadden. Beschadigingen, los zittende tegels voor alles was ineens aandacht. Allerlei zaken moesten worden georganiseerd voor dit bezoek. Van representatieve disgenoten tot closetpapier, overal moest aan gedacht worden.

Laat maar horen jullie verhalen.